13th December 2018


Xsens is de nieuwe sponsor van de halve marathon van de Enschede Marathon, die zondag 14 april 2019 plaatsvindt. Deze afstand heet dan ook met ingang van 2019 de Xsens Halve Marathon.

“De Enschede Marathon is een van de grootste sportevenementen in de regio,” zegt HR-manager Ingemar Methorst. “Xsens wil graag bijdragen aan dit geweldige event door haar naam te verbinden aan de halve marathon.” De keuze van Xsens voor de Enschede Marathon komt niet uit de lucht vallen, want Xsens is al jaren actief tijdens de Enschede Marathon. foto1

Bewegingsanalyse
Zo kwam Xsens in 2013 in het nieuws tijdens de Enschede Marathon vanwege de allereerste bewegingsanalyse van het lopen van een hele marathon. In 2017 liep gedeputeerde Eddy van Hijum beplakt met Xsens-sensoren de halve marathon, waarbij zijn data live op RTV Oost te zien waren. “Afgelopen jaar liepen tien deelnemers de halve marathon met Xsens-sensoren”, vervolgt Methorst. “Daarnaast lopen elk jaar meerdere collega’s mee met alle afstanden.” Sandra Melief, eventmanager van de Enschede Marathon, is erg blij met de nieuwe sponsor. “Xsens draagt de Enschede Marathon duidelijk een warm hart toe en daar zijn we erg blij mee. Xsens vindt het belangrijk om sport in de regio te stimuleren en het financieel sponsoren van de Enschede Marathon is daar een duidelijk voorbeeld van.”

Grotere bekendheid
De sponsoring van de Enschede Marathon heeft ook als doel een nog grotere bekendheid van Xsens in de regio. Xsens bestaat al sinds 2000 en begon destijds als spin-off van de UT. Inmiddels is Xsens een volwassen bedrijf met ruim tachtig werknemers wereldwijd. Methorst: “Onze producten worden ingezet in de sport, zoals bijvoorbeeld door Tom Dumoulin afgelopen jaar in de voorbereiding op de Tour de France. Daarnaast is Xsens wereldberoemd vanwege haar bijdrage aan de visual effects voor bekende films en games zoals Black Panther, Avengers: Infinity War en FIFA. Het is uiterst divers, want ook bedrijven zoals Siemens, TNO, Volkswagen en NVIDIA gebruiken Xsens-technologie.” Xsens ziet veel groeimogelijkheden de komende jaren en heeft nu flink ingezet op uitbreiding. “Vandaar de behoefte aan nog meer talent uit de regio om bij te dragen aan deze groei en ambitie”, besluit Methorst.

Kijk voor meer informatie op http://www.enschedemarathon.nl/

Related articles