19th December 2018


*English summary below*

Xsens is nu een official supplier van Team Jumbo-Visma en zal het komende seizoen het performance team van de wielerploeg gaan assisteren. Door middel van het gebruik van Xsens' motion capture technologie is het team in staat om de fietspositie en traptechniek te analyseren en te optimaliseren om de concurrentie voor te blijven.

Nieuwe samenwerking

"Met de technologie van Xsens hebben we de mogelijkheid om realtime biomechanische analyses te doen van bijvoorbeeld de klimpositie van Steven Kruijswijk, de sprinthouding van Dylan Groenewegen of de tijdritpositie van Primoz Roglic. Dit is de next step in het analyseren en beter maken van onze renners.", zegt Mathieu Heijboer, High-performance Manager bij Team Jumbo-Visma.

Ook voor Xsens is de samenwerking een logische stap. Remco Sikkema, Senior Marketing Manager van Xsens, vertelt: "De samenwerking met Team Jumbo-Visma geeft ons een uniek inzicht in de professionele sport. De ervaring die we in deze samenwerking opdoen, kunnen we weer meenemen in de product ontwikkelingen en verbeteringen."

Grotere bekendheid

Het partnerschap met Team Jumbo-Visma is, net als de recente sponsoring van de Enschede Marathon, een volgende stap voor Xsens naar een betere bekendheid. Xsens bestaat al sinds 2000 en begon destijds als spin-off van de UT. Inmiddels is Xsens een volwassen bedrijf met ruim tachtig werknemers wereldwijd. Onze producten worden op meerdere vlakken ingezet, onder andere bij sport teams voor het optimaliseren van prestaties en het voorkomen van blessures. Recent voorbeeld is top divisie rugby club Exeter Chiefs uit de UK.

English

Xsens is now an official suplier of Team Jumbo-Visma and will provide motion capture technology to the cycling performance team during the upcoming season. By using Xsens' technology, the team will be able to optimally analyse its position and technique on the bike and to gain an advantage over other athletes.

For Xsens, the partnership provides a unique insight into professional sport at the highest level, which will help improve Xsens products. The partnership is also a step towards better brand awareness, much like the recent sponsoring of the Enschede Half Marathon.

Related articles